Σαρωτική αναδιάρθρωση με κατάργηση 18.000 θέσεων από την Deutsche Bank

Την περικοπή 18.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο βαθιάς αναδιάρθρωσης ύψους 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα καταργήσει επίσης τον βραχίονα των χρηματιστηριακών υπηρεσιών και θα περιορίσει την επενδυτική τραπεζική. Αναμένει καθαρές απώλειες 2,8 δισεκ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κόστους της αναδιάρθρωσης.

Η Deutsche ανακοίνωσε επίσης πως θα δημιουργήσει μονάδα η οποία θα μειώσει ανεπιθύμητα περιουσιακά στοιχεία, με την αξία των στοιχείων, σταθμισμένων αναλόγως των κινδύνων, να φθάνει τα 74 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Σέβινγκ είχε ανακοινώσει ευρεία αναδιάρθρωση τον Μάιο, όταν υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα. Η υπόσχεση δόθηκε αφού η Deutsche Bank δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε μία συγχώνευση με την ανταγωνίστρια Commerzbank.

Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν πως η DW μπορεί να καταργούσε έως και 20.000 θέσεις εργασίας, ήτοι περισσότερους από έναν στους πέντε από τους 91.500 εργαζομένους της.

Οι περικοπές που ανακοινώθηκαν σημαίνουν πως η τράπεζα θα μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 74.000 μέχρι το 2022.

Το εποπτικό συμβούλιο της τράπεζας συνεδρίασε σήμερα για να συμφωνήσει τις προτεινόμενες αλλαγές, που είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην τραπεζική βιομηχανία μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters