Βρετανικά δημοσιεύματα για το περιστατικό στον Πενταδάκτυλο

Το ενδιαφέρον βρετανικών μέσων ενημέρωσης έχει προκαλέσει η πτώση ιπτάμενου αντικειμένου στην κατεχόμενη Κύπρο.

Επικαλούμενα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και ανάρτηση στο Facebook του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, τα βρετανικά μέσα κάνουν λόγο για πιθανό πύραυλο S-200 ρωσικής κατασκευής, που χρησιμοποιήθηκε από τη συριακή αεράμυνα και παρέκκλινε της πορείας του για να καταλήξει στην Κύπρο.

Το Sky News σημειώνει ότι η πρόσκρουση έγινε κοντά σε κατοικημένο χωριό και ότι αν επιβεβαιωθεί πως πρόκειται για πύραυλο θα είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος εμπλέκεται στα διασταυρούμενα πυρά του συριακού πολέμου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει παράλληλα ότι η Βρετανία διατηρεί στρατιωτικές βάσεις μόλις 55 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης.

Η Daily Mirror αναφέρει ότι η έκρηξη έγινε πάνω από την Κύπρο και ότι η λάμψη και οι κρότοι της έκρηξης οδήγησαν ορισμένους κατοίκους να σκεφτούν ακόμα και την πιθανότητα για UFO.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η Κύπρος είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς, με περίπου 1 εκατομμύριο να επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός - Λονδίνο