Σρι Λάνκα: Nέα έκρηξη κοντά σε εκκλησία της πόλης Κολόμπο

Νέα έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα κοντά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στην πόλη Κολόμπο. Την ώρα που το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προσπαθούσε να εξουδετερώσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, που βρισκόταν μέσα σε βαν, αυτός εξερράγη χωρίς να υπάρξουν θύματα. 

Νωρίτερα, η
αστυνομία της Σρι Λάνκα βρήκε 87 πυροκροτητές στο σταθμό λεωφορείων της πόλης στον απόηχο του μακελειού με 290 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ένδειξη πως η ισλαμιστική οργάνωση επεδίωκε πραγματικό λουτρό αίματος. 

Οι πυροκροτητές ανακαλύφθηκαν σε ιδιωτικό λεωφορείο στην γειτονιά Pettah του Κολόμπο όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι ερευνητές αρχικά εντόπισα περίπου 10 συσκευές, αλλά αργότερα ανακάλυψαν 75 ακόμα, ενώ εκκαθάριζαν το σωρό των σκουπιδιών.

Τοπική ισλαμιστική οργάνωση, το National Thowheeth Jama'ath (NTJ), βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας ανακοίνωσε vωρίτερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Οι αρχές της Σρι Λάνκα ερευνούν για πιθανές σχέσεις της οργάνωσης με ξένες τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ έχουν προβεί σε 24 συλλήψεις. 

Tους ισλαμιστές Ζαχράν Κασίμ και Αμπού Μοχάμεντ κατονόμαζαν  τοπικά ΜΜΕ της Σρι Λάνκα ως δύο από τους καμικάζι αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν τη χώρα. Τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για ταυτοποίηση των βομβιστών από τις τοπικές αρχές. 

Σε ένα από τα βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Κασίμ, που φέρεται να ήταν ιεροκήρυκας, εξαπολύει απειλές κατά των "απίστων", ενώ στο φόντο διακρίνονται να καίγονται σημαίες χωρών όπως της ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Πορτογαλίας.