Βενέδικτος: Στη σεξουαλική επανάσταση οφείλονται τα σεξουαλικά σκάνδαλα

Στην σεξουαλική επανάσταση των ‘60s αλλά και στην γενικότερη έκπτωσης των ηθικών αξιών ανά τα χρόνια απέδωσε ο τέως ποντίφικας Βενέδικτος τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της καθολικής Εκκλησίας.

Παράλληλα εκτιμά πως τα κρούσματα παιδοφιλίας αντανακλούν στην πραγματικότητα την έλλειψη πίστης στην ύπαρξη του θεού .

« Εμείς οι χριστιανοί ακόμη κι οι ιερείς μάλιστα προτιμούμε να μην μιλάμε ανοικτά για τον θεό, γιατί τέτοιου είδους ομιλίες δεν μοιάζουν να εξυπηρετούν στην πράξη.» Εκφράζει 

Ο ηλικίας 91 ετών Βενέδικτος, ο οποίος το 2013 έγινε ο πρώτος πάπας εδώ και έξι αιώνες που παραιτήθηκε, σε ένα από τα σπάνια γραπτά του, παράλληλα εκφράζει τη θλίψη του επειδή κάποιες από τις ιερατικές σχολές της Καθολικής Εκκλησίας είχαν μια ανοιχτά γκέι κουλτούρα και για τον λόγο αυτόν απέτυχαν να εκπαιδεύσουν τους ιερείς με τον σωστό τρόπο.

Μάλιστα ο τέως ποντίφικας αναφέρεται στην εξέλιξη των ηθών, με την οποία η καθολική ηθική θεολογία δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με αποτέλεσμα να μείνει «ανοχύρωτη» στις προκλήσεις που αυτή συνεπαγόταν στις κοινωνίες της νέας εποχής.

Παράλληλα, προσθέτει πως μέρος της φυσιογνωμίας της Επανάστασης του 1968 ήταν ότι η παιδοφιλία διαγιγνώσκετο πλέον και επιτρεπόταν ως κάτι κατάλληλο". 


Η Εκκλησία, συμπεραίνει μεταξύ άλλων, δεν έμεινε ανέπαφη από το φαινόμενο εκείνο και επηρεάστηκε όσο και η υπόλοιπη κοινωνία.

Στο 6.000 λέξεων κείμενο, που συνέταξε στη μητρική του γλώσσα τα γερμανικά και σκοπεύει να το δημοσιεύσει σε ένα μηνιαίο έντυπο για τον κλήρο στη γενέτειρά του τη Βαυαρία, ο Βενέδικτος γράφει ότι στόχος του είναι να βοηθήσει την Εκκλησία να αναζητήσει "μια νέα αρχή".

Στον πρόλογο ο Βενέδικτος ξεκαθαρίζει ότι "δεν είναι πλέον άμεσα υπεύθυνος" για την Εκκλησία και σημειώνει ότι συμβουλεύτηκε τον πάπα Φραγκίσκο πριν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει το έγγραφο.

Στο κείμενό του με τίτλο "Η Εκκλησία και το Σκάνδαλο της Σεξουαλικής Κακοποίησης" ο Βενέδικτος αναφέρει ότι το σκάνδαλο ήταν προϊόν της ηθικής χαλαρότητας που επικρατούσε την περίοδο εκείνη στη Δύση και όχι μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας. 

Οι νεαροί επαναστάτες του 1968, γράφει, έδωσαν μάχη για "απόλυτη σεξουαλική ελευθερία, για (μια ελευθερία) που πλέον δεν ακολουθούσε καμία νόρμα".

Πηγή: ΑΠΕ- CRUX
TAGS: Πάπας