Λιοντάρι επιτίθεται σε θηριοδαμαστή τσίρκου στην Ουκρανία (video)

Το συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση λιονταριού σε θηριοδαμαστή κατά την διάρκεια παράστασης ενός τσίρκου στην Ουκρανία, έδωσε στην δημοσιότητα νωρίτερα η Daily Mail.

Έντρομο το κοινό, που απαρτιζόταν κατά πλειοψηφία από γονείς και μικρά παιδιά ακούγεται να ξεσπά σε κραυγές την ώρα που το μεγάλο λιοντάρι μπήγει τα δόντια του στο χέρι του θηριοδαμαστή, γδέρνοντας την σάρκα του και ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο το ζώο βρίσκεται στην σκηνή, όταν σε ανύποπτο χρόνο γίνεται επιθετικό.

Ο θηριοδαμαστής κατάφερε να απωθήσει το λιοντάρι έχοντας υποστεί τραύματα και βαθιές αμυχές στο χέρι, στο πόδι και στην πλάτη του.

Το τρομακτικό συμβάν σημειώθηκε στην μέση της παράστασης του τσίρκου στο στο Λούγκανσκ, μια πόλη στα ανατολικά της Ουκρανίας

Ο εκπαιδευτής, ονομάζεται Κούτα  και κατάγεται από την Αίγυπτο. Εχει εργαστεί σε ρωσικά τσίρκα για πολλά χρόνια προσπάθησε να απωθήσει το λιοντάρι το οποίο προσπάθησε να του επιτεθεί για άλλη μια φορά πριν υποχωρήσει και τρέξει στο κλουβί.

Μια μητέρα που με τα δύο παιδιά της βρισκόταν στο κοινό, δήλωσε: «Η καρδιά μου σταμάτησε όταν το λιοντάρι όρμησε στον εκπαιδευτή.»

Προσπαθούσα να καλέσω το ένα από τα δύο λιοντάρια που βρίσκονταν στην σκηνή, όταν το άλλο μου έκανε κατά μέτωπο επίθεση.

«Δεν είχαν χρόνο να προσαρμοστεί, επειδή φτάσαμε και αμέσως έπρεπε να δώσουμε παράσταση. Βρισκόταν σε στρες, για αυτό επιτέθηκε ». Εξήγησε.

Είναι όπως οι άνθρωποι, μπορεί να έχουν κακές μέρες κι αυτά. Εξήγησε δείχνοντας τις ουλές του που καλύπτουν μεγάλο μέρος στο σώμα του.

Για παράδειγμα, αν ξυπνήσετε το πρωί με κακή διάθεση, όλη η μέρα θα μοιάζει να πηγαίνει στραβά. Πρόσθεσε.

«Κάθε ουλή είναι μια εμπειρία. Εμπιστεύομαι τα «θηρία»| μου περισσότερο από τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι είναι τα πιο επικίνδυνα πλάσματα.Μπορεί να μιλάτε με έναν άνθρωπο, να είστε φίλοι μαζί του και στη συνέχεια να γυρίσετε την πλάτη και να σας καταστρέψει.» Συνέχισε

"Όταν ένα ζώο επιτίθεται σε έναν εκπαιδευτή, αυτό οφείλεται κατά 99% σε λάθος του εκπαιδευτή. Τέλος πάντων, είναι παιδιά μου, ακόμα και να συμβεί μια αναποδιά, δεν πρόκειται να με σκοτώσουν." Κατέληξε.
Πηγή: Daily Mail