Τσαβούσογλου: Να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή επιθετικότητα

Κάλεσμα στην παγκόσμια κοινότητα να ‘’αντιμετωπίσει την ισραηλινή επιθετικότητα στα ιερά μέρη του Ισλάμ’’ απηύθυνε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

"Δυστυχώς, σήμερα, η επιθετικότητα του Ισραήλ ενισχύθηκε με ενθάρρυνση από τις ΗΠΑ. Μιλάμε για όλα αυτά τα θέματα και δεν θα παραιτηθούμε από τις ιερούς και εθνικoύς μας στόχους", δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημόσια συγκέντρωση στην επαρχία της Μεσογείου της Αττάλειας.

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων στο τέμενος Άλ Άκσα, δήλωσε: "Είναι καιρός να σταματήσουμε την απερισκεψία του Ισραήλ. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε επίμονες επιθέσεις στα ιερά μας μέρη και ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει σε αυτό".

Ο κορυφαίος τούρκος διπλωμάτης τόνισε ότι η Άγκυρα και άλλες χώρες του κόσμου σέβονται τόπους λατρείας για τους πιστούς διαφορετικών θρησκειών. Ωστόσο, το Ισραήλ δεν ακολούθησε την ίδια πολιτική λόγω της επιθετικότητας που επιδεικνύει στην Παλαιστίνη, πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκε ένταση στην Ιερουσαλίμ, όταν η ισραηλινή αστυνομία σφράγισε προσωρινά την πύλη Αλ Ράμα του Άλ Άκσα που βρίσκεται δίπλα στο ανατολικό τείχος της Παλιάς Πόλης, πυροδοτώντας παλαιστινιακές διαδηλώσεις.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν, οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο των Παλαιστινίων - συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών αξιωματούχων – στο τέμενος, που για τους μουσουλμάνους αντιπροσωπεύει τον τρίτο ιερότερο τόπο στον κόσμο.
Πηγή: skai.gr