Γουαϊδό: Απειλή κατά της Γερμανίας η απέλαση του πρέσβη από την Βενεζουέλα

Απειλή κατά της Γερμανίας και του ελεύθερου κόσμου γενικότερα χαρακτήρισε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γουαϊδό την απόφαση του καθεστώτος Μαδούρο να διατάξει την απέλαση τη γερμανού πρεσβευτή, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.

Ο γερμανός διπλωμάτης Ντάνιελ Κρίνερ έλαβε χθες εντολή από την κυβέρνηση των «τσαβίστας» να εγκαταλείψει την Βενεζουέλα εντός 48 ωρών.

Ήταν ένας από τους πρεσβευτές που την Δευτέρα υποδέχτηκαν τον κ. Γουαϊδό όταν επέστρεψε στο αεροδρόμιο Καράκας, μετά από ολιγοήμερη περιοδεία στην Λατινική Αμερική. Έως τώρα δεν έχουν δοθεί εντολές απέλασης σε άλλους διπλωμάτες που προϋπάντησαν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση Μαδούρο είχε απαγορεύσει στον κ. Γουαϊδό να βγει από την χώρα, με το επιχείρημα ότι ερευνάται για παρεμβάσεις στις υποθέσεις της Βενεζουέλας από το εξωτερικό. Η απόφασή του να επιστρέψει, αψηφώντας το ενδεχόμενο σύλληψης, θεωρείται ξεκάθαρη πρόκληση για το καθεστώς.

Το υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο χαρακτήρισε ακατανόητη την στάση του Καράκας, ενώ ο υπουργός Χάικο Μας επισήμανε πως η απέλασε «επιδεινώνει την κατάσταση».

Η Γερμανία συγκαταλέγεται στις 50 και πλέον χώρες που αναγνωρίζουν τον κ. Γουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ο κ. Μαδούρο έχει αποκαλέσει τον κ. Γουαϊδό πραξικοπηματία που προσπαθεί να τον απομακρύνει παράνομα από την εξουσία.
Πηγή: skai.gr