Κόντε: Η Γερμανία και η Γαλλία μας κοροϊδεύουν με την συμφωνία για τον ΟΗΕ

Η Γερμανία και η Γαλλία κοροϊδεύουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με την προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το Βερολίνο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Corriere della Sera.

«Στέφονται μόνον τα εθνικά τους συμφέροντα», φέρεται να δήλωσε ο κ. Κόντε.

«Προφανώς οι σύμμαχοί μας δεν είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι θα καθίσουμε σιωπηλά στο τραπέζι και θα προσυπογράψουμε αποφάσεις άλλων», προσέθεσε αιχμηρά.

Ο κ. Κόντε αναφερόταν στην συμφωνία που υπέγραψαν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη στο Άαχεν, με στόχο την περαιτέρω εμβάθυνση της γαλλογερμανικής συνεργασίας.

Μεταξύ άλλων η συνθήκη προβλέπει ως το Παρίσι θα στηρίξει την προσπάθεια του Βερολίνου να αποκτήσει μόνιμη θέση στο ΣΑ. Από ίδρυσης του ΟΗΕ στο Συμβούλιο κάθονται μόνιμα οι πέντε νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δηλαδή οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία ως διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία.

Σημειώνεται πάντως πως κάποια μέλη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν ζητήσει από το Παρίσι να παραχωρήσει την θέση του στο Συμβούλιο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πηγή: skai.gr