Επίθεση Μέι στον Μπλερ για την πρόταση 2ου δημοψηφίσματος για το Brexit

Κριτική στην πρόταση του προκατόχου της Τόνι Μπλερ σχετική με την πρότασή του για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit άσκησε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, κατηγορώντας τον ότι «υπονομεύει» τις συνομιλίες.

Η Συντηρητική Μέι χαρακτήρισε τα σχόλιά του Εργατικού πρώην ηγέτη «προσβολή προς το αξίωμα που κατείχε κάποτε» και είπε ότι οι βουλευτές δεν μπορούν να «παραιτηθούν από την υποχρέωση» που του ανέθεσε ο βρετανικός λαός για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ντάουνινγκ Στριτ έχει υποχρεωθεί να διαψεύσει δημοσιεύματα που την θέλουν να εξετάζει την λύση δεύτερου δημοψηφίσματος, δεδομένου ότι η πρωθυπουργός δεν έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει την συμφωνία για τους όρους εξόδου που έχει συνομολογήσει με τις Βρυξέλλες.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή η κ. Μέι επιδίωξε χωρίς αποτέλεσμα να αποσπάσει από τους 27 εταίρους περαιτέρω διευκρινίσεις όσον αφορά την ρύθμιση για την Βόρεια Ιρλανδία, που αποτελεί την αιχμή για την κριτική που δέχεται στο εσωτερικό του κόμματός της.

Την Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ζητηθεί από τους υπουργούς να εντατικοποιήσουν τις προετοιμασίες για ενδεχόμενη άτακτη έξοδο από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μπλερ είπε ότι οι βουλευτές θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα νέο δημοψήφισμα «αν δεν λειτουργήσει καμία από τις άλλες επιλογές».

Απαντώντας στην κ. Μέι ο ίδιος επέμεινε ότι ένα νέο δημοψήφισμα είναι δημοκρατική λύση και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ανεύθυνη ή προσβλητική επιλογή.
Πηγή: skai.gr