Τραμπ σε Μακρόν: Θέλετε Ευρωστρατό ενώ σας σώσαμε σε δύο Πολέμους!

Νέο τρολάρισμα του Ντόναλντ Τραμπ στον Εμανουέλ Μακρόν το Σάββατο, αυτή τη φορά με αντικείμενο τη δημιουργία Ευρωστρατού. Ο γάλλος πρόεδρος είχε ταχθεί νωρίτερα εκ νέου υπέρ της συγκρότησης ενός Ευρωπαϊκού Στρατού έτσι ώστε τα κράτη - μέλη της ΕΕ να μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά ποικίλες απειλές.

«Η ιδέα ενός Ευρωπαϊκού Στρατού δεν λειτούργησε πάρα πολύ καλά στον 1 Π.Π ή στον 2. Αλλά οι ΗΠΑ ήταν εκεί για εσάς και πάντα θα είναι. Το μόνο που ζητάμε είναι να πληρώσετε το δίκαιο μερίδιό σας στο ΝΑΤΟ. Η Γερμανία καταβάλλει 1% ενώ οι ΗΠΑ πληρώνουν το 4,3% ενός πολύ μεγαλύτερου ΑΕΠ - για να προστατεύσουν την Ευρώπη. Δικαιοσύνη!»
ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει τον Μακρόν για την ιδέα του αυτή, λέγοντας ότι πολλά από τα μέλη του ΝΑΤΟ –όπως η Γαλλία και η Γερμανία- δεν διαθέτουν καλά - καλά τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες για τις ανάγκες της συμμαχίας.

Σχολιάζοντας λίγο νωρίτερα τις σφοδρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σαρκαστικά ότι «η συμφωνία του Παρισιού δεν λειτουργεί τόσο καλά για το Παρίσι».


Πηγή: skai.gr