B. Κορέα: Ο Πούτιν θέλει να δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν για «επείγοντα θέματα»

Έτοιμος να συναντηθεί με τον Κιμ Γιον Ουν για να συζητήσουν «επείγοντα θέματα» είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Σε τηλεγράφημά του, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν «επείγοντα ζητήματα που άπτονται των διμερών σχέσεων και σημαντικά θέματα». 

«Ο Πούτιν συνεχάρη τον πρόεδρο Κιμ σε τηλεγράφημά του για την επέτειο από την απελευθέρωση του Βορρά από την ιαπωνική αποικιοκρατία και το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Επιβεβαιώνω ότι είμαι έτοιμος να σας συναντήσω σε σύντομο χρονικό διάστημα για να συζητήσουμε επειγόντως θέματα διμερών σχέσεων και σημαντικά θέματα της περιοχής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πούτιν στο μήνυμά του, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία συνάντησης των δυο ηγετών.

Εκφράζει επίσης την ελπίδα ότι οι χώρες τους θα «συνεχίσουν να αναπτύσσουν την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, περιλαμβανομένης της πραγματοποίησης του τριμερούς σχεδίου» η οποία θα περιλαμβάνει συνεννόηση και με τη Νότια Κορέα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε ότι ο κ. Πούτιν είχε στείλει το τηλεγράφημα στην Πιονγκγιάνγκ στο οποίο «τόνιζε την επιθυμία του και την ετοιμότητά του για διάλογο». 

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΟΗΕ