Tραμπ: «Πολύ καλή αρχή» η συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν (βίντεο)

Σαν μια «πολύ καλή αρχή» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι συνομιλίες διήρκεσαν περισσότερο απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί, περίπου δυο ώρες. «Νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή. Πολύ, πολύ καλή αρχή για όλους» είπε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω σε μια εξαιρετική σχέση» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Τραμπ μίλησε για «σπουδαίες ευκαιρίες» μεταξύ των δύο εθνών σε μια περίοδο έντονης έντασης μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων κατά την έναρξη της πρώτης συνάντησής του με τον Πούτιν. «Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σας», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο ρώσο ομόλογό του στην αρχή της προγραμματισμένης 90λεπτης συνάντησης. Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρκέστηκε να μειδιάσει, ερωτηθείς στις κατηγορίες για εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. 

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν αρχικά δίωρη συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία μόνο των διερμηνέων τους. Υποδέχτηκαν στη συνέχεια τις αντίστοιχες αντιπροσωπείες τους για διευρυμένες συνομιλίες πριν από την κοινή συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν.

After two hours of talks, the two leaders finally moved into an expanded bilateral

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε ακόμα την ελπίδα ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα καταλήξουν σε μια «έκτακτη σχέση». «Είναι υπέροχο να είμαι μαζί σας», δήλωσε ο Τραμπ στον Πούτιν στην αρχή της προγραμματισμένης 90λεπτης συνάντησης δύο μέρες μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ότι δώδεκα πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών παραβίασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν δίστασε να «στήσει» τον Ντόναλντ Τραμπ. Το αεροσκάφος του Πούτιν προσγειώθηκε στο Ελσίνκι το πρωί με 45 λεπτά καθυστέρηση, υποχρεώνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ να περιμένει στο ξενοδοχείο του προτού ξεκινήσει για το φινλανδικό προεδρικό μέγαρο. 

Πηγή: skai.gr