Μόσχα για κατηγορίες: Απόπειρα να χαλάσει η σύνοδος Τραμπ και Πούτιν

Απόπειρα να χαλάσει η ατμόσφαιρα πριν την σύνοδο των προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, την Δευτέρα στο Ελσίνκι, χαρακτηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος δώδεκα ρώσων πρακτόρων για φερόμενες παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Η ρωσική διπλωματία απορρίπτει τις κατηγορίες, λέγοντας πως δεν εδράζονται σε οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο.

Ισχυρίζεται πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ουάσιγκτον που αντιτίθενται στην ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων και καταγγέλλει ότι η αναπαραγωγή αναληθών πληροφοριών έχει γίνει φυσιολογική στις ΗΠΑ.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ σημειώνει μάλιστα πως τα κακόβουλα κέντρα που εμποδίζουν την βελτίωση των διμερών σχέσεων θα πρέπει κάποτε να τεθούν υπόλογα για την βλάβη που προκαλούν στα ίδια τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι, μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, κατηγορούνται πως διείσδυσαν μέσω κυβερνο-επιθέσεων στα δίκτυα της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον και της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, απέσπασαν έγγραφα και επικοινωνίες και στη συνέχεια τα δημοσίευσαν ώστε να παρέμβουν στις προεδρικές εκλογές.
Πηγή: skai.gr