Ο Ζάεφ πανηγυρίζει και διοργανώνει 15 φιέστες για την πρόσκληση του NATO

Νέα πανηγυρική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter έκανε το πρωί ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά την πρόσκληση που έλαβε η χώρα του για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

«Η απόφαση των κρατών μελών του NATO να προσκαλέσουν τη χώρα μας, σημαίνει ότι η ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’ γίνεται μέλος της οικογένειας» έγραψε ο κ. Ζάεφ, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι δυνατότητες ασφάλειας και δομών της χώρας.

Ο κ. Ζάεφ ανακοίνωσε μάλιστα πως το Σάββατο θα διοργανωθούν εορταστικές μουσικές εκδηλώσεις σε 15 πόλεις της ΠΓΔΜ, όπου οι πολίτες θα μπορούν να γιορτάσουν την «πρόοδο» της χώρας υπό τους ήχους 40 καλλιτεχνών.

Η κυβέρνηση Ζάεφ προσπαθεί να αξιοποιήσει στο έπακρο την πρόσκληση για έναρξη της διαδικασίας ένταξης στο NATO ενόψει του δημοψηφίσματος που προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου ή τις αρχές Οκτωβρίου όπου ο λαός θα κληθεί να εγκρίνει την συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό.

Η θετική λαϊκή ψήφος είναι προαπαιτούμενο για την κύρωση της συμφωνίας και για την συνέχιση της ενταξιακής διαδικασίας στο NATO.

Ο κ. Ζάεφ ελπίζει παράλληλα πως θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ώστε να υπερκεράσει την αντίσταση του εθνικιστή προέδρου Γκιόργκι Ιβανόφ – ο οποίος αρνείται να υπογράψει την συμφωνία των Πρεσπών – αλλά και της αντιπολίτευσης, μέρος της οποίας χρειάζεται ώστε να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία δύο τρίτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Πηγή: skai.gr