Κλείσιμο

Πακιστάν: Ο πρώην πρωθυπουργός Σαρίφ καταδικάσθηκε για διαφθορά

Σε κάθειρξη δέκα ετών και πρόστιμο οκτώ εκατομμύριων λιρών καταδικάστηκε σήμερα 6/7 ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ, για εμπλοκή σε υπόθεση αγοράς πολυτελών διαμερισμάτων στο Λονδίνο.

Ανάμειξη στην υπόθεση φαίνεται πως έχουν και τρία εκ των τεσσάρων παιδιών του Σαρίφ, μεταξύ των οποίων η κόρη του Μαριάμ που θεωρείται πολιτική διάδοχός του και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών.

Αυτή η τελευταία καταδικάσθηκε σήμερα σε κάθειρξη 7 ετών.

Η ακροαματική συνεδρίαση, έλαβε χώρα στο δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ, με τους Σαρίφ να απουσιάζουν καθώς βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο.

Η πρωθυπουργική θητεία του Ναουάζ Σαρίφ, έληξε πρόωρα μετά από παρέμβαση του Ανωτάτου Πακιστανικού Δικαστηρίου, τον Ιούλιο του 2017, όταν και έγινε γνωστή η υπόθεση για τα πολυτελή ακίνητα που κατείχε η οικογένειά του μέσω υπεράκτιων εταιρειών.

Η πακιστανική δικαιοσύνη στη συνέχεια, απαγόρευσε στον Σαρίφ, τόσο να ηγείται του κόμματός του( PML-N), όσο και να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εκλογές, ισοβίως.

Οι δικοί του αρνούνται πως έχει διαπράξει οποιοδήποτε αδίκημα και αφήνουν να εννοηθεί πως ο Ναουάζ Σαρίφ είναι θύμα συνωμοσίας που εξυφάνθηκε από τον ισχυρό πακιστανικό στρατό.

Το κόμμα PML-N, του οποίου ηγείται τώρα ο αδελφός του, ο Σαχμπάζ Σαρίφ, είναι ένα από τα κύρια κόμματα που συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουλίου, με την καταδικαστική απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να θεωρείται πως θα πλήξει σημαντικά την δυναμική του κόμματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ