Κλείσιμο

Θανατηφόρο τροχαίο στην Κύπρο με θύματα δύο 11χρονα κορίτσια

Δύο ανήλικα κορίτσια στην Κύπρο έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της Κυριακής όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού.

Τα δυο 11χρονα κορίτσια, ομογενείς από τη Ρωσία, έχασαν τη ζωή τους όταν το όχημα της 40χρονης οδηγού, μητέρας μιας εξ αυτών, ανατράπηκε, ενώ δυο αγοράκια 14 και 15 χρόνων τα οποία επίσης επέβαιναν στο όχημα, γλίτωσαν με μικροτραυματισμούς.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Λεμεσού, Φίλιππο Παπαηλία, η 40χρονη καθώς και τα τέσσερα παιδιά επέστρεφαν στην Κύπρο από εκπαιδευτική εκδρομή στο εξωτερικό, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας και μετέβαιναν στην Πάφο, όταν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να φύγει από την πορεία του, να κτυπήσει δεξιά στο προστατευτικό κιγκλίδωμα και εν συνεχεία να συρθεί κάπου 50 με 60 μέτρα, να αναποδογυριστεί και να ακινητοποιηθεί.

Τα κοριτσάκια που βρήκαν τραγικό θάνατο δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας ενώ μάλιστα το ένα εκτινάχθηκε και καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητο, σύμφωνα με τον κ Παπαηλία ο οποίος πρόσθεσε ότι η οδηγός και τα άλλα δυο παιδιά αρχικά έμειναν εγκλωβισμένα στο αυτοκίνητο αλλά στη συνέχεια απεγκλωβίστηκαν και δεν έχουν υποστεί κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Υπογράμμισε πως η οδηγός και ο 15χρονος που ήταν συνοδηγός, έφεραν ζώνες ασφαλείας, ενώ διερευνάται κατά πόσο έφερε ζώνη ασφαλείας ο 14χρονος που βρισκόταν στα πίσω καθίσματα μαζί με τις άτυχες 11χρονες.

«Η ζώνη σώζει ζωές» σημείωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, ενώ κάλεσε και τους οδηγούς που αισθάνονται κουρασμένοι, να αποφεύγουν να οδηγούν, ιδιαίτερα νυχτερινές ώρες, όπου η οδήγηση φέρνει υπνηλία, «με όλες τις συνέπειες που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους».

Πηγή: skai.gr
TAGS: Κύπρος