Άγκυρα: Ο Τραμπ δεσμεύθηκε να βοηθήσει την Τουρκία για την αγορά των F-35

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό NTV ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με την παράδοση των F-35 για την Τουρκία, την οποία το Κογκρέσο προσπαθεί να μπλοκάρει.

«Συζητήσαμε το θέμα των F-35 με τον Τραμπ, και υποσχέθηκε να το δει και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Tραμπ έχει ως στόχο να αναπτύξει δεσμούς με την Τουρκία. Μέχρι στιγμής, παρά ορισμένες δυσάρεστες αντιδράσεις του Κογκρέσου δεν έχουν υπάρξει προβλήματα για τα F-35» είπε στη συνέντευξή του ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών. 

«Οι  S-400 δεν αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ, καθώς η Τουρκία τα αγόρασε για την ασφάλεια και την άμυνα της Τουρκίας» είπε. Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η Άγκυρα  προσέγγισε τη Μόσχα για να αγοράσει αντιπυραυκλικό της σύστημα επειδή το ΝΑΤΟ αρνήθηκε να πουλήσει τα δική του στην Τουρκία». Η Lockheed Martin παρέδωσε τα δύο πρώτα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΝΑΤΟ