Κλείσιμο

Τραμπ: Έχω κάθε δικαίωμα να δώσω χάρη στον εαυτό μου

Πεπεισμένος ότι έχει την δυνατότητα να δώσει χάρη στον εαυτό του δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, εάν ο ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Μούλερ τον εμπλέξει στην έρευνα για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές.

«Όπως έχουν δηλώσει αναρίθμητοι νομικοί μελετητές, έχω απολύτως το δικαίωμα να δώσω χάρη στον εαυτό μου», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν έχει λόγο να το πράξει καθώς δεν έχει υποπέσει σε κάποιο λάθος.



Η τοποθέτηση Τραμπ έρχεται στον απόηχο των δηλώσεων του προσωπικού δικηγόρου του, Ρούντι Τζουλιάνι, ότι ο πρόεδρος κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούσε να συγχωρέσει τον εαυτό του, αλλά θα ήταν άκρως επιζήμιο πολιτικά.

«Πιθανότατα θα οδηγούσε σε άμεση αποπομπή», είπε ο κ. Τζουλιάνι στον τηλεοπτικό σταθμό NBC.

Τα τιτιβίσματά έγιναν εν μέσω των κλιμακούμενων προσπαθειών των δικηγόρων του να αποτρέψουν τυχόν συνέντευξή του με τον κ. Μούλερ, με βάση τις μεγάλες εκτελεστικές εξουσίες που έχει η προεδρία.

Ο κ. Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου στην έρευνα Μούλερ, λέγοντας πως είναι «τελείως αντισυνταγματική», και «κυνήγι μαγισσών», αλλά θα συνεχίσει να «παίζει το παιχνίδι» διότι δεν τον βαραίνει οτιδήποτε.
Πηγή: skai.gr