Κλείσιμο

Κατάθεση από τον ίδιο τον Τραμπ ζητά ο δικηγόρος της πρώην πορνοστάρ

Ένορκη κατάθεση από τον ίδιο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον προσωπικό δικηγόρο του Μάικλ Κόεν ζήτησε να πάρει ο συνήγορος της πρώην πορνοστάρ η οποία ισχυρίζεται ότι παλαιότερα είχε εξωσυζυγική σεξουαλική σχέση με τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα.

Οι καταθέσεις που ζητά ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι θα αφορούν το συμφωνητικό εχεμύθειας που υπέγραψε η Στέφανι Κλίφορντ – γνωστή επαγγελματικά ως «Στόρμι Ντάνιελς» – λίγες ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016. Πρόκειται ουσιαστικά για κλιμάκωση της δικαστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Απώτερος στόχος της κ. Κλίφορντ είναι να μιλήσει ελεύθερα για τη φερόμενη σχέση της με τον κ. Τραμπ. Για τον λόγο αυτό επιδιώκει δικαστικά την ακύρωση του συμφωνητικού, καταγγέλλοντας ότι το έγγραφο δεν συνυπογράφηκε από τον πρόεδρο.

Ο κ. Τραμπ αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με την Στόρμι Ντάνιελς.

Ο κ. Κόεν από την πλευρά του έχει παραδεχτεί ότι κατέβαλε 130.000 δολάρια στην πρώην πορνοστάρ την περίοδο που υπογράφηκε το συμφωνητικό εχεμύθειας. Ισχυρίζεται όμως ότι πρόκειται για προσωπική πληρωμή η οποία ήταν άσχετη με προεκλογική εκστρατεία Τραμπ και τον Λευκό Οικο.

Στόχος του κ. Αβενάτι φαίνεται πως είναι να πιέσει τον κ. Τραμπ για το εάν γνώριζε για την πληρωμή και το συμφωνητικό εχεμύθειας.

Το αίτημα για τις δύο καταθέσεις θα εξεταστεί σε δικαστήριο στις 30 Απριλίου, με τον κ. Αβενάτι να εμφανίζεται αισιόδοξος στο Twitter πως η έδρα θα υποστηρίξει τη θέση του. Επικαλείται ως προηγούμενο την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1997 που έκρινε ότι ο τότε πρόεδρος Μπιλ Κλίντον δεν είχε δικαστική ασυλία.

Μολονότι οι καταθέσεις που ζητά ο κ. Αβενάτι θα γίνουν εκτός δικαστηρίου, θα πρέπει να δοθούν ενόρκως και τα ευρήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πειστήρια σε περίπτωση δίκης. Εκάστη κατάθεση, εάν γίνει, θα έχει μέγιστη διάρκεια δύο ώρες.

Σε συνέντευξη που προβλήθηκε την Κυριακή η κ. Ντάνιελς κατήγγειλε ότι στο παρελθόν απειλήθηκε ώστε να μην μιλήσει για τη φερόμενη σχέση με τον κ. Τραμπ, η οποία φέρεται να άρχισε το 2006, έναν χρόνο μετά τον γάμο του με τη νυν σύζυγό του Μελάνια.
Πηγή: skai.gr