Συρία: 10 νεκροί από βομβαρδισμούς στην Ανατ. Γούτα - 20.000 εκτοπισμένοι

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους ισχυρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν σήμερα στην πόλη Σάμπκα της ανταρτοκρατούμενης Ανατολικής Γούτας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Παρατηρητήριο, επικαλούμενο τους ακτιβιστές του που βρίσκονται σε συριακό έδαφος, δήλωσε ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά αεροπλάνα.

Τον τελευταίο μήνα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεσή τους στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή, η Ανατολική Γούτα έχει χωριστεί σε τρεις θύλακες. 

Το τελευταίο κύμα αεροπορικών επιθέσεων έπληξε το νότιο κομμάτι της Ανατολικής Γούτα, από το οποίο χιλιάδες πολίτες διέφυγαν την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν σήμερα την ανταρτοκρατούμενη περιοχή της ανατολικής Γούτα.

Το Συριακό Πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας εκατοντάδες οικογένειες εγκατέλειψαν και την πόλη Αφρίν της Συρίας κατευθυνόμενες προς τα γύρω χωριά που ελέγχουν οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, την ώρα που οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδιζαν την πόλη. 

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες 50.000 συνολικά έχουν εγκαταλείψει τη Συρία. Συγκεκριμένα, 30.000 έχουν φύγει από την Αφρίν και 20.000 από την Ανατολική Γούτα. 
Πηγή: skai.gr
TAGS: Συρία