Βρετανία: Έκρηξη με τραυματίες σε κτήριο στο Λέστερ

Αντιμέτωπες με μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε κτήριο στο Λέστερ, στο Hinckley Road, είναι οι πυροσβεστικές αρχές, σε περιστατικό που νωρίτερα η αστυνομία χαρακτήρισε «σοβαρό συμβάν».

Από την πυρκαγιά έχει καταστραφεί ένα κατάστημα και ένα σπίτι σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ενώ δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία της έκρηξης. 

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη ότι η έκρηξη οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια.

Η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών ανακοίνωσε ότι τέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ από την έκρηξη καταστράφηκε ένα παντοπωλείο και μία κατοικία.

«Μέχρι στιγμής μεταφέραμε τέσσερις ασθενείς στο Leicester Royal Infirmary. Γιατροί παραμένουν επί τόπου», αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter.

Η οδός Carlisle και μέρος του Hinckley Road έχει κλείσει και η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

«Δεχθήκαμε τηλεφώνημα για μία μεγάλη έκρηξη και κατάρρευση ενός κτιρίου» ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το Reuters.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα μαρτυρίες για ήχο από έκρηξη και βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter δείχνει πυρκαγιά σε κτήριο της περιοχής με κατοικίες.

«Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη. Ήταν αρκετά τρομακτικό», ανέφερε στην εφημερίδα Leicester Mercury ένας κάτοικος που ζει κοντά στο επίμαχο σημείο.

Σύμφωνα με αναφορές, η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα στο Western Park Store, μπροστά από το οποίο υπήρχε μια στάση λεωφορείου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σταλεί έξι πυροσβεστικά οχήματα. 

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν μεγάλη πυρκαγιά στο σημείο της έκρηξης. 




Πηγή: skai.gr