Σχεδόν 200 νεκροί από τις ασταμάτητες αεροπορικές επιδρομές στη Γούτα

Τουλάχιστον 194 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 52 παιδιά και 24 γυναίκες, έχουν χάσει τη ζωή τους από την Κυριακή που ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στην ανταρτοκρατούμενη Γούτα, ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με τις σωστικές αρχές και το Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που επιπλέον κάνουν λόγο για 850 τραυματίες. 

Πριν από λίγο, το Παρατηρητήριο εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία ανέβασε σε 50 τον αριθμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους από τα νέα πλήγματα του συριακού καθεστώτος εναντίον της ευρύτερης περιοχής. 

Εν τω μεταξύ, οι τελευταίοι αυτοί βομβαρδισμοί π
ραγματοποιούνται λίγο πριν την χερσαία επιχείρηση που ετοιμάζεται να ξεκινήσει το συριακό καθεστώς εναντίον του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών στη Γούτα. 

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, οι συριακές δυνάμεις ξεκίνησαν επιχείρηση επανακατάληψης της περιοχής που αποτελεί το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία. 

Η συριακή εθελοντική οργάνωση Λευκά Κράνη, ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τρίτης οι βόμβες συνέχιζαν να πέφτουν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με δίκτυο αντιπολιτευόμενων ακτιβιστών, οι άμαχοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε νέο αεροπορικό χτύπημα στη Ντούμα, στη Μισράμπα και στην αλ-Νασαμπίγια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Γούτα.

Προτρέποντας να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε ότι η κατάσταση έχει τεθεί εκτός ελέγχου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ανατολική Γούτα, η οποία φιλοξενεί περίπου 400.000 ανθρώπους, έλαβε για πρώτη φορά βοήθεια μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες που ήταν αποκομμένη. 

Εν τω μεταξύ, η Τουρκία προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση να μη βοηθάει τους Κούρδους να αγωνίζονται ενάντια στις τουρκικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία.
Πηγή: skai.gr
TAGS: Συρία