Ο Τραμπ ανάρτησε αντι-μουσουλμανικά βίντεο ακροδεξιού βρετανικού κόμματος

Τρία προκλητικά αντι-μουσουλμανικά βίντεο που είχαν αρχικά αναρτηθεί από την υπαρχηγό του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος Britain First έκανε retweet στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ δεν προσθέτει σχόλια στα τρία βίντεο, όμως η απόφασή του να τα αναδημοσιεύσει εγείρει νέα ερωτήματα για τη σχέση του πλανητάρχη με εθνικιστές και ακροδεξιές δυνάμεις.

Το γραφείο της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι χαρακτήρισε «λάθος» την ενέργεια του κ. Τραμπ, όμως διευκρίνισε πως δεν προτίθεται να ακυρώσει την σχεδιαζόμενη επίσημη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το πρώτο από τα εν λόγω βίντεο φέρεται να εικονίζει έναν μουσουλμάνο να χτυπά έναν νεαρό από την Ολλανδία ο οποίος βαδίζει με πατερίτσα. Το δεύτερο φέρεται να εικονίζει έναν μουσουλμάνο να καταστρέφει αγαλματίδιο της παναγίας και το τρίτο φέρεται να δείχνει όχλο ισλαμιστών να ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου ένα αγόρι.

Το κατά πόσον τα βίντεο εικονίζουν πραγματικά γεγονότα δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί.





Το Britain First, που ιδρύθηκε το 2011 από πρώην μέλη του επίσης ακροδεξιού British National Party, έχει προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των καταγγελιών του περί ισλαμοποίησης του Ηνωμένου Βασίλειο.

Έως τώρα δεν έχει κερδίσει καμία έδρα στο κοινοβούλιο.

Το Britain First έσπευσε να χαιρετίσει τα retweets του κ. Τραμπ, επισημαίνοντας μάλιστα τους εκατομμύρια χρήστες που ακολουθούν τον αμερικανό πρόεδρο στο Twitter. «Ο Θεός να ευλογεί τον Τραμπ. Ο Θεός να ευλογεί τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής», καταλήγει.
Πηγή: skai.gr