Συνάντηση Μέι - Γιούνκερ - Μπαρνιέ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες, η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν πως στη συνάντηση αυτή η Μέι θα κάνει νέες προτάσεις προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση το 2019.

Ισχυρίζονται πως η οποιαδήποτε βρετανική πρόταση πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου ώστε οι αρχηγοί των κρατών να μπορέσουν να εγκρίνουν το πέρασμα στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη σύνοδο κορυφής, που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Δεκεμβρίου, οι μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή η Μέι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο αυτού που αξιωματούχοι της ΕΕ περιγράφουν ως προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία τον Δεκέμβριο.

Επιβεβαιώνοντας τη συνάντηση Γιούνκερ-Μέι, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσουν το Brexit αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω σε σχέση με την κατάσταση των διαπραγματεύσεων.
Πηγή: skai.gr