Ο Τραμπ μιλά για αφαίρεση τηλεοπτικών αδειών μετά από ρεπορτάζ για πυρηνικά

Το ενδεχόμενο αφαίρεσης τηλεοπτικών αδειών από κανάλια που μεταδίδουν ειδήσεις που ο ίδιος θεωρεί «ψεύτικες» ήγειρε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, μετά από δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου NBC που τον θέλει να έχει ζητήσει σχεδόν δεκαπλασιασμό των πυρηνικών όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το ψεύτικο NBC εφηύρε μία ιστορία ότι ήθελα ‘δεκαπλασιασμό’ του πυρηνικού μας οπλοστασίου. Απόλυτη φαντασία, εφευρέθηκε για να μειώσει», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

«Με όλες τις ψεύτικες ειδήσεις που έρχονται από το NBC και τα δίκτυα, σε ποιο σημείο είναι πρέπον να αμφισβητήσεις την άδειά τους;», διερωτήθηκε ο κ. Τραμπ, προσθέτοντας μάλιστα ότι όλο αυτό είναι «κακό για τη χώρα».

Η μη κυβερνητική οργάνωση Committee to Protect Journalists, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, καταδίκασε την τοποθέτηση του κ. Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ενθαρρύνει άλλες χώρες να υιοθετήσουν απολυταρχικές πρακτικές.



Το φερόμενο αίτημα Τραμπ έγινε, σύμφωνα με το NBC, στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με κορυφαίους αξιωματούχους από τις υπηρεσίες εθνικής άμυνας και διπλωματίας, όπου εξετάστηκαν οι θέσεις των αμερικανικών δυνάμεων ανά τον κόσμο.

Οι αξιωματούχοι που ήταν παρόντες φέρεται να εξεπλάγησαν από την τοποθέτηση Τραμπ, και στη συνέχεια του εξήγησαν τα νομικά και πρακτικά εμπόδια στην ποσοτική ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου.

Ήταν μετά από αυτή τη συνάντηση που διάφοροι αξιωματούχοι φέρεται να άκουσαν τον υπουργό Εξωτερικών Τίλερσον να αποκαλεί τον πρόεδρο «ανόητο», πληροφορία που έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση του Λευκού Οίκου.
Πηγή: skai.gr