Νέο λουτρό αίματος με υπογραφή ISIS στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν από επίθεση βομβιστή καμικάζι μπροστά σε χώρο λατρείας σουφιστών στο Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Την ευθύνη για το αιματοκύλισμα ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε και τραυμάτισε περισσότερους από 70 σιίτες.

Το ISIS, που πιστεύει σε μία ακραία εκδοχή του σουνιτικού ισλάμ, αντιλαμβάνεται τους σουφιστές, πνευματική και ειρηνική πτέρυγα του μουσουλμανισμού, και γενικότερα τους σιίτες μουσουλμάνους ως αποστάτες.

Η επίθεση έλαβε χώρα καθώς μεγάλος αριθμών πιστών είχε συγκεντρωθεί στην επαρχία Γκαντάουα της περιοχής Τζαλ Μαγκσί πενθώντας το θάνατο τοπικού πνευματικού ηγέτη.

«Βομβιστής κακιμάζι πυροδότησε τον εκρηκτικό του μηχανισμό όταν συνελήφθη από αστυνομικούς που περιφρουρούσαν το χώρο λατρείας, σκοτώνοντας 18 ανθρώπους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ηλικιών κάτω των 12 ετών και δύο αστυνομικούς, τραυματίζοντας τουλάχιστον 27 ακόμη. Οι 14 εξ αυτών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Ακμπάρ Χαριφάλ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στην επαρχία Σινδ, εξαιτίας της έλλειψης επαρκών ιατρικών εγκαταστάσεων στο Μπαλουχιστάν.
Βομβιστική επίθεση ενάντια στον ίδιο τόπο λατρείας το 2015 είχε αποτέλεσμα 35 νεκρούς.

Τον περασμένο Νοέμβρη, η επίθεση βομβιστή-καμικάζι σε ένα σουφιστικό χώρο λατρείας στο Μπαλουχιστάν προκάλεσε 52 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες. Την ευθύνη εκείνης της επίθεσης είχε αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.
Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters/Γαλλικό Πρακτορείο - skai.gr