«Ευγενικός και συμπονετικός» ο μακελάρης του Λας Βέγκας, με «κρυφή ζωή»

«Δεν είχα ιδέα για το τι σχεδίαζε ο σύντροφός μου» δήλωσε η Μαριλού Ντάνλει ενισχύοντας τους ισχυρισμούς των αρχών ότι ο 64χρονος είχε «μία κρυφή ζωή».

Η σύντροφος του σκοπευτή του Λας Βέγκας που πυροβόλησε 58 νεκρούς την Κυριακή, δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα τι σχεδίαζε ο «ευγενικός, συμπονετικός και ήσυχος» σύντροφός της.

«Δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ετοίμαζε κάτι τέτοιο, ούτε κάποια προειδοποίηση» δήλωσε η Ντάνλει μέσω του δικηγόρου της Μάθιου Λόμπαρντ ενώ πρόσθεσε ότι τον αγαπούσε και ήλπιζε ότι οι δυο τους είχαν μέλλον μαζί. 

Οι αρχές των ΗΠΑ ονόμασαν την κ. Ντάνλει ως «πρόσωπο ενδιαφέροντος» στην έρευνά τους και δήλωσαν ότι είχαν έρθει σε επαφή μαζί της λίγο μετά το τέλος της ένοπλης επίθεσης. 

Η ίδια ταξίδεψε εθελοντικά το βράδυ της Τρίτης από τις Φιλιππίνες όπου βρισκόταν πίσω στο Λος Άντζελες για να δώσει κατάθεση στο FBI. 

Αναφερόμενη στα 100.000 δολάρια που ο Πάντοκ έβαλε στον λογαριασμό της λίγο πριν το μακελειό, είπε ότι της τα έστειλε γιατί επρόκειτο να αγοράσει ένα σπίτι. «Ήμουν ευγνώμων για τα χρήματα αλλά πίστεψα ότι αυτός ήταν ένα τρόπος για να με χωρίσει», είπε. 
 
Οι αρχές είπαν ότι ίσως ο Στέφεν Πάντοκ σχεδίαζε να δραπετεύσει και όχι να αυτοκτονήσει, αλλά δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν έχει ακόμα βρεθεί το κίνητρο που τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία βρήκε επιπλέον εκρηκτικά στο αυτοκίνητο του Πάντοκ που βρισκόταν στο ξενοδοχείο. Λίγες ώρες πριν διαπράξει το μακελειό, ο Πάντοκ έπαιζε τυχερά παιχνίδια ενώ μια εβδομάδα πριν διέμενε σε διαμέρισμα στο κέντρο του Λας Βέγκας δίπλα από υπαίθριο φεστιβάλ με μπάντες όπως οι Μuse και οι Blink-182.

Τo FBI δηλώνει ότι προς το παρόν δεν έχει βρεθεί κάτι που να μαρτυρά ότι η πράξη του δράστη σχετίζεται με την τρομοκρατία αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο αυτό καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

«Δεν έχουμε κατανοήσει ακόμα τι είχε στο μυαλό του. Σίγουρα πρέπει να έλαβε βοήθεια από κάποιον για να ολοκληρώσει το σχέδιό του» δήλωσε ο Σερίφης Τζόζεφ Μάικλ Λομπάρντο στους δημοσιογράφους.

Πηγή: skai.gr