Κλείσιμο

Κύπρος: Ικανοποίηση για την επίσκεψη Πινότι – Συμφωνία για την ασφάλεια

Ικανοποίηση επικρατεί στη Λευκωσία από τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Ιταλίδας υπουργού Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι τη Δευτέρα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και υπέγραψε διακυβερνητική συμφωνία για την ασφάλεια με τον κύπριο ομόλογό της Χριστόφορο Φωκαΐδη. Ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων.

Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν στην ανάγκη για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων, όπως το προσφυγικό και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδίως στη λεκάνη της Μεσογείου.

«Θέλουμε να εργαστούμε από κοινού για την ενίσχυση της ασφάλειας, για την επιτυχή καταπολέμηση της τρομοκρατίας και για την τόνωση της ανάπτυξης για μια ευημερούσα Ευρώπη, σε μια ευτυχισμένη και πιο ευημερούσα οικονομία» δήλωσε η κ. Πινότι.

Από την πλευρά του, ο κ. Φωκαΐδης επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ ως στοιχείο απαραίτητο για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας για την αντιμετώπιση κοινών απειλών.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη, της ιταλίδας υπουργού Άμυνας, που ακολουθεί αυτήν της ομολόγου της Γαλλίας Φλοράνς Παρλί, θεωρείται σημαντικής συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, δεδομένων των εργασιών που διεξάγει η γαλλοϊταλική κοινοπραξία TOTAL -ENI στην κυπριακή ΑOZ.
Πηγή: skai.gr