Σιδηροδρομικό ατύχημα στη Βαρκελώνη με 54 τραυματίες

Τουλάχιστον 54 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά, από σιδηροδρομικό ατύχημα που συνέβη σε σταθμό της Βαρκελώνης στις 07:30 τοπική ώρα, 08:30 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 48 τραυματίες αλλά στη συνέχεια υπήρξε επανεκτίμηση του αριθμού. 



Περίπου 20 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο σύμφωνα με tweet της υπηρεσίας έκτακτων αναγκών ενώ κάποιοι άλλοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του ατυχήματος. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκεται και ο οδηγός του τρένου.

Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος του τρένου. Κάποιοι ήταν όρθιοι γιατί ετοιμάζονταν να κατέβουν από το τρένο σύμφωνα με την εφημερίδα La Vanguardia. 



Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στον σταθμό Francia, τον δεύτερο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρκελώνης.



Σύμφωνα με αναφορές δεν λειτούργησαν τα φρένα του τρένου με αποτέλεσμα το τρένο να προσκρούσει σε προστατευτικά εμπόδια στο επίπεδο της αποβάθρας. 

Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Adif έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαλευκάνει τα αίτια του ατυχήματος. 



Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το μπροστινό μέρος του τρένου να έχει χτυπηθεί και ένα κομμάτι του να έχει μερικώς αποκοπεί. 

Το τρένο ξεκίνησε από το χωριό Sant Vicenc de Calders που βρίσκεται στην επαρχία της Ταρραγόνα.

Νωρίτερα ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Sur ανέφερε ότι είχε διακοπεί η κυκλοφορία όλων των δρόμων γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό ώστε να φτάσουν στον σταθμό οι υπηρεσίες διάσωσης. 


Πηγή: skai.gr