Θα έχουμε πάντα το Παρίσι: Τίποτε δεν μας χωρίζει είπε ο Μακρόν στον Τραμπ

Σε κλίμα κατά πολύ θερμότερο του αναμενομένου εξελίσσεται η διήμερη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι, παρά τις ουσιώδεις διαφορές που συνεχίζουν να χωρίζουν τις δύο πλευρές όπως το κλίμα και το ελεύθερο εμπόριο.

Ενδεικτική του θερμού κλίματος μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η αποστροφή του Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος ανέφερε πως «τίποτε δεν θα χωρίσει ποτέ τη Γαλλία από τις Ηνωμένες Πολιτείες», κατά τη σύντομη ομιλία που εκφώνησε δίπλα στον αμερικανό πρόεδρο μετά το περάς της λαμπρής στρατιωτικής παρέλασης της 14ης Ιουλίου για την επέτειο της γαλλικής ανεξαρτησίας, την Ημέρα της Βαστίλης. 



«Η Γαλλία βρήκε στην ιστορία της σίγουρους συμμάχους, φίλους που έσπευσαν να μας βοηθήσουν» και οι «Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανήκει σ' αυτούς, γι' αυτό τίποτε δεν θα μας χωρίσει ποτέ» τόνισε ο Μακρόν, κοιτώντας τον Τραμπ κατά την ομιλία του στο βήμα. «Η παρουσία σήμερα δίπλα μου του κ. Ντόναλντ Τραμπ και της συζύγου του είναι η ένδειξη μιας φιλίας που διατρέχει τον χρόνο».

«Η σχέση με τη Γαλλία είναι ισχυρότερη από ποτέ» έγραψε το πρωί της Παρασκευής στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ την επομένη του δείπνου που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν και τις συζύγους τους στον πύργο του Άιφελ.



Στο μεταξύ, στην επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη Γαλλία αναφέρεται εκτενώς ο γαλλικό Τύπος, με πολλές γαλλικές εφημερίδες να διερωτώνται αν η επίσκεψη Τραμπ έχει στόχο να σπάσει την πολιτική απομόνωσή του.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ