ΗΠΑ: Αν χρειαστεί θα επέμβουμε στρατιωτικά στη Βόρεια Κορέα

Τις επιλογές που έχει προκειμένου να απαντήσει στην τελευταία εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στη Βόρεια Κορέα εξετάζει ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

«Πιστεύω ότι ήμασταν αρκετά σταθεροί ότι δεν πρόκειται ποτέ να ανακοινώσουμε κανένα από τα επόμενα βήματα. Εξετάζουμε αυτές τις επιλογές», τόνισε την Τετάρτη η εκπρόσωπος από το προεδρικό αεροσκάφος, την ώρα της πτήσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ προς την Πολωνία.

Νωρίτερα η αμερικανίδα πρεσβεύτρια Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «εξαλείφουν ταχέως την πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης» και ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν την χώρα τους καθώς και τους συμμάχους της.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τις στρατιωτικές μας δυνάμεις αν αυτό κριθεί αναγκαίο, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Χέιλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεκλήθη με θέμα την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Είπε επίσης ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα προτείνει την επιβολή νέων κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Προειδοποίησε τέλος ότι η Ουάσιγκτον είναι προετοιμασμένη να διακόψει κάθε εμπορική σχέση με χώρες που διατηρούν εµπορικές συναλλαγές µε την Βόρεια Κορέα σε παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr