Πεκίνο κατά Πιονγκγιάνγκ για την «επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου»

Τη φερόμενη από την Πιονγκγιάνγκ επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου αποδοκίμασε την Τρίτη το Πεκίνο, κάνοντας λόγο για παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας έχουν σαφείς κανόνες σχετικά με την τεχνολογία βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και τις δραστηριότητες (σε ό,τι αφορά τους βαλλιστικούς πυραύλους)» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινέζου υπουργού εξωτερικών, Γκενγκ Σουάνγκ, σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Κίνα αντιτίθεται στη συνέχιση της δραστηριότητας (εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων) στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση αυτών των κανόνων» ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κινέζος αξιωματούχος παρότρυνε τη Βόρεια Κορέα «να μην παραβιάσει εκ νέου τα ψηφίσματα του ΣΑΗΕ και να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για την επανάληψη των συνομιλιών».

«Ευελπιστούμε ότι κάθε ενδιαφερόμενη χώρα θα διατηρήσει την ηρεμία και την αυτοσυγκράτησή της για να μετριαστούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο το συντομότερο δυνατό και να φέρουμε το ζήτημα στο σωστό δρόμο του διαλόγου και της ειρήνης» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πεκίνου.
Πηγή: skai.gr