Σχεδόν 60 νεκροί από βομβαρδισμό με στόχο φυλακή του ISIS

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή του πολυεθνικού συνασπισμού που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, η οποία χτύπησε φυλακή της οργάνωσης στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο βομβαρδισμός προκάλεσε το θάνατο 42 φυλακισμένων πολιτών και 15 τζιχαντιστές που τους φρουρούσαν.

Σύμφωνα με πηγές της ίδιας ΜΚΟ, οι τζιχαντιστές εξέθεσαν πτώματα σε κοινή θέα στην πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ.

Ο διεθνής συνασπισμός βομβαρδίζει το ΙΚ τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ, αλλά τους τελευταίους μήνες ενεπλάκη επανειλημμένα σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, γεγονός που ήγειρε φόβους περί νέας κλιμάκωσης μιας ήδη εξαιρετικά περίπλοκης σύρραξης.

Μολονότι ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε χθες Δευτέρα ότι η προτεραιότητα των ΗΠΑ στη Συρία συνεχίζει να είναι ο πόλεμος εναντίον του ΙΚ, κατηγόρησε ταυτόχρονα το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια επίθεση με χημικά όπλα και απείλησε ότι σε περίπτωση που τη διαπράξει, θα υπάρξουν αντίποινα.

Το Πεντάγωνο εξήγησε ότι η προειδοποίηση αυτή έγινε εξαιτίας της ύποπτης, κατά την Ουάσινγκτον, δραστηριότητας σε μια αεροπορική βάση που είχε χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ είχαν επιρρίψει στη Δαμασκό.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο