Ο γαμπρός του Τραμπ προσέλαβε δικηγόρο ειδικά για τη «ρωσική υπόθεση»

Ο γαμπρός του 45ου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, προσέλαβε έναν γνωστό δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει στις έρευνες που διεξάγονται, σχετικά με πιθανούς δεσμούς του με τη Ρωσία. Την πληροφορία δημοσιοποίησαν τη Δευτέρα οι New York Times χθες Δευτέρα, επικαλούμενοι άλλο μέλος της νομικής του ομάδας του Κούσνερ.

Ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, φέρεται να είχε προτείνει τη δημιουργία ενός κρυφού διαύλου επικοινωνίας με το Κρεμλίνο, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, τον Δεκέμβριο του 2016.

Οι κρυφές επικοινωνίες θα γίνονταν μέσω ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόταση που φέρεται να ξάφνιασε τον Ρώσο πρέσβη Σεργκέι Κίσλιακ, λόγω των ζητημάτων ασφάλειας που θα ήγειρε και για τις δύο πλευρές.

Ο κρυφός δίαυλος, που τελικά δεν συστάθηκε, θα επέτρεπε στην ομάδα Τραμπ να επικοινωνεί απ’ ευθείας με υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης μακριά από τα «αυτιά» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι τελευταίες παραδοσιακά παρακολουθούν τις κανονικές γραμμές επικοινωνίας ανάμεσα σε ρώσους αξιωματούχους που υπηρετούν στις ΗΠΑ και στη Μόσχα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αλλά και ο ίδιος ο Τραμπ, ο Κούσνερ προσέλαβε και αυτός έναν δικηγόρο ειδικά για αυτή την υπόθεση, τον Έιμπ Ντ. Λόουελ, αναφέρει η εφημερίδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Λευκός Οίκος βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, αφότου ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ και κάποιες επιτροπές του Κογκρέσου ξεκίνησαν να ερευνούν τις κατηγορίες σχετικά με τον ρόλο της Μόσχας στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Τραμπ είχε εξαπολύσει επίθεση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης για την προβολή της υπόθεσης αυτής, με μπαράζ «τιτιβισμάτων» του στο Twitter, υποστηρίζοντας ότι «πολλές» από τις διαρροές που γίνονται σε μέσα ενημέρωσης και αποδίδονται σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου είναι στην πραγματικότητα «ψέματα».



Πηγή: skai.gr