Η Ρωσία επιτίθεται στην στροφή Τραμπ απέναντι στην Κούβα

Σκληρή κριτική στην απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει εν πολλοίς το άνοιγμα του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα προς την Κούβα άσκησε η Ρωσία, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη προς την Αβάνα.

«Η νέα γραμμή που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών […] μας επιστρέφει στη σχεδόν ξεχασμένη ρητορική του Ψυχρού Πολέμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Παρασκευή ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε πως αυστηροποιεί εκ νέου τους περιορισμούς που διέπουν τις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ με την Κούβα, αλλά και τα ταξίδια στο νησί της Καραϊβικής.

Παρά ταύτα, ορισμένες πρωτοβουλίες της εποχής Ομπάμα παραμένουν σε ισχύ, όπως η λειτουργία πρεσβειών στην Ουάσιγκτον και την Αβάνα, και εμπορική αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η ρωσική διπλωματία τονίζει πως η απόφαση της Ουάσιγκτον αποδεικνύει ότι η «αντι-κουβανική» ρητορική έχει ακόμα «μεγάλη ζήτηση» στις ΗΠΑ.

Υπογραμμίζει ακόμα πως η Μόσχα παραμένει απόλυτα αλληλέγγυα με τη νησιωτική χώρα και αποδοκιμάζει τη συνέχιση του αμερικανικού εμπάργκο.
Πηγή: skai.gr