Επαφές Ερντογάν με Μακρόν και τον εμίρη του Κατάρ (upd)

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν και τον εμίρη του Κατάρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ Θάνι είχε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε επαφές με τους δύο άλλους ηγέτες για την επίλυση της κρίσης στον Κόλπο στο πλαίσιο των διαμεσολαβητικών προσπαθειών που έχει αναλάβει η Άγκυρα.

Κατά τις συνομιλίες τους οι τρεις ηγέτες επισήμαναν ότι τα προβλήματα που υπάρχουν πρέπει να επιλυθούν μέσω διαλόγου και διαπραγμάτευσης, όχι μέσω εμπάργκο, και επαναβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Ο Ερντογάν συμφώνησε επίσης να διατηρήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον Μακρόν και τον αλ Θάνι σχετικά με την κρίση.

«Απάνθρωπη» και «ενάντια στις ισλαμιστικές αρχές» έχει χαρακτηρίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επιχειρούμενη απομόνωση του Κατάρ. Παράλληλα υποστήριξε πως οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται ενάντια στη χώρα του Κόλπου είναι «απαράδεκτοι» και ισοδυναμούν με «θανατική ποινή». Η Άγκυρα έχει αποφασίσει την αποστολή 5.000 Τούρκων στρατιωτών στο κρατίδιο του Κόλπου. 
Πηγή: skai.gr