Τους 150 νεκρούς έφτασε ο απολογισμός από το λουτρό αίματος στην Καμπούλ

Σε τουλάχιστον 150 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε τη διπλωματική ζώνη της Καμπούλ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γκάνι.

Πρόκειται για μία από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις της τελευταίας δεκαετίας στην αφγανική πρωτεύουσα. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός τοποθετούσε τον αριθμό των νεκρών σε 90.

Σε περίπου 300 ανέρχονται πλέον οι τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Η έκρηξη προκλήθηκε από υδροφόρο φορτηγό που ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά. Έλαβε χώρα κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας και στο προεδρικό μέγαρο, εγείροντας ερωτήματα για την ικανότητα της κυβέρνησης να εγγυηθεί την ασφάλεια ακόμα και στην πιο αυστηρά φυλασσόμενη συνοικία στο Αφγανιστάν.

Οι αφγανικές Αρχές εκτιμούν πως πίσω από το χτύπημα βρίσκεται το ισλαμιστικό δίκτυο Χακάνι, εταίρος των Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν ωστόσο έχουν αρνηθεί κάθε ανάμιξη στην επίθεση.

Το Αφγανιστάν υποστηρίζει πως δίκτυο Χακάνι συνδέεται με τις μυστικές υπηρεσίες του γειτονικού Πακιστάν, αν και το Ισλαμαμπάντ αρνείται κάθε σχέση με την οργάνωση.
Πηγή: skai.gr