Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στους παιδόφιλους σχεδιάζει η Αυστραλία

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε όσους έχουν καταδικαστεί για παιδοφιλία προτίθεται να επιβάλει η κυβέρνηση της Αυστραλίας, υποστηρίζοντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα προστατευθούν ευάλωτα παιδιά στη νοτιοανατολική Ασία.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να ακυρώσει τα διαβατήρια περίπου 20.000 παιδόφιλων που βρίσκονται στη λίστα καταδικασθέντων για σεξουαλικά εγκλήματα.

Αυστραλοί παιδόφιλοι ταξιδεύουν συχνά, με ελάχιστο κόστος, σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και σε νησιωτικά κράτη στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου είναι πιο εύκολο να προσεγγίσουν ανήλικους.

Όπως είπε η κ. Μπίσοπ, σχεδόν 800 άτομα που είναι γνωστά για σεξουαλικά εγκλήματα ταξίδευσαν στο εξωτερικό πέρυσι. Εξ αυτών, περίπου οι μισοί ταξίδευσαν σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Θα νομοθετήσουμε νέα μέτρα που θα καταστήσουν την Αυστραλία παγκόσμιο ηγέτη στην προστασία ευάλωτων παιδιών στην περιοχή μας, έναντι του σεξουαλικού τουρισμού», προσέθεσε η αυστραλίδα υπουργός.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Κίναν επισήμανε ότι καμία άλλη χώρα δεν έχει επιβάλει ανάλογη ταξιδιωτική απαγόρευση, ενώ επισήμανε πως το μέτρο θα ισχύει και για παιδόφιλους που θα καταγραφούν στο μέλλον στη λίστα εγκληματιών.
Πηγή: skai.gr