Υποβαθμίστηκε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία

Μείωση του επιπέδου του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία ανήγγειλε η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά από τη νεότερη σύσκεψη της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων Cobra στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, κάτι που σημαίνει ότι μία τρομοκρατική επίθεση θεωρείται μεν πολύ πιθανή αλλά όχι πλέον επικείμενη.

Η απόφαση ακολουθεί τρεις ακόμα συλλήψεις στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ, ενός 44χρονου και δύο αδερφών ηλικίας 22 και 20 ετών, που ανεβάζουν τον αριθμό των υπό κράτηση υπόπτων σε 11.

Η Αστυνομία έχει κάνει λόγο για «τεράστια πρόοδο» στις έρευνες, ωστόσο οι έφοδοι συνεχίζονται. Το μεσημέρι του Σαββάτου εκκενώθηκαν δρόμοι στη συνοικία Μος Σάιντ, όπου έχει πραγματοποιηθεί και μία από τις συλλήψεις.

Εν τω μεταξύ, περίπου 1.000 ένοπλοι αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία σε ορισμένες από τις πολλές μεγάλες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, με κύριο το τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Τσέλσι και την Άρσεναλ το απόγευμα στο Γουέμπλεϊ.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο