Κλείσιμο

Κραχ στα συστήματα της BA - ακυρώθηκαν οι πτήσεις από Χίθροου και Γκάτγουικ

Την ακύρωση όλων των σημερινών αναχωρήσεών της από τα διεθνή αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ στο Λονδίνο ανακοίνωσε η British Airways, λόγω σοβαρού προβλήματος στα ηλεκτρονικά της συστήματα.

Η αιτία του τεχνικού προβλήματος δεν είναι γνωστή. Η εταιρεία διαμήνυσε ωστόσο ότι έως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις πως προκλήθηκε από κυβερνο-επίθεση. Σύμφωνα με τη «Guardian», πιλότος του αερομεταφορέα έκανε λόγο στους επιβάτες του για «καταστροφικό» πρόβλημα.

Τεράστια είναι η ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες. Όσοι ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσουν σήμερα καλούνται να μην προσέλθουν καν στους δύο αερολιμένες, όπου νωρίτερα επικράτησε συνωστισμός.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της διοίκησης του Χίθροου, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακυρώσεις και αύριο Κυριακή, καθώς ο αερολιμένας ζητά από τους ταξιδιώτες να ελέγξουν το στάτους της πτήσης τους πριν αναχωρήσουν από το σπίτι ή το ξενοδοχείο τους.

Σε αναρτήσεις της στο Twitter, η British Airways αναφέρει πως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλοι οι ταξιδιώτες να φύγουν προς τους προορισμούς τους με την επόμενη δυνατή πτήση. Διαφορετικά θα προσφέρει «πλήρη αποζημίωση» στους παθόντες.

Ταλαιπωρία υφίστανται και ταξιδιώτες που προσγειώνονται στο Χίθροου. Αεροσκάφη που δεν αναχώρησαν παραμένουν ακινητοποιημένα στις πύλες όπου είχαν τοποθετηθεί, με συνέπεια οι αφιχθέντες να μένουν για πολύ ώρα καθηλωμένοι στις θέσεις τους μετά την προσγείωση.

Το πρόβλημα στο Λονδίνο έχει προκαλέσει καθυστερήσεις και ταλαιπωρία και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια, όπως της Ρώμης, του Μιλάνου, της Μάλαγας και της Πράγας, όπως μεταδίδει το BBC.



Πολλά τμήματα της επίσημης ιστοσελίδας της BA δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό, ενώ προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στην εφαρμογή για φορητές συσκευές.

Σημειώνεται ότι το τρέχον είναι ένα από τα Σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση, καθώς πέρα από την αργία της Δευτέρας έρχεται και η εβδομάδα εαρινών διακοπών των σχολείων.
Πηγή: skai.gr