Αίγυπτος: 28 νεκροί από επίθεση ενόπλων σε λεωφορείο με Κόπτες

Είκοσι οχτώ νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την ένοπλη επίθεση σε λεωφορείο που επέβαιναν Κόπτες χριστιανοί, στην πόλη Μίνια, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται πολλά παιδιά.

Οι προσκυνητές κατευθύνονταν με δύο λεωφορεία και ένα ανοικτό ημιφορτηγό στο μοναστήρι του Άμπα Σαμουέλ, στην πόλη Μίνια, όταν περίπου 10 ένοπλοι πλησίασαν με δύο αυτοκίνητα τους χριστιανούς, και άνοιξαν πυρ εν μέσω του ερημικού δρόμου που οδηγεί στο μοναστήρι.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για το χτύπημα, ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος έχει χτυπήσει στο παρελθόν την κοπτική κοινότητα και είχε απειλήσει με περαιτέρω επιθέσεις.


Η πόλη Μίνια είναι μία πόλη 200.000 κατοίκων, 245 χιλιόμετρα νοτίως του Καΐρου

Στις 9 Απριλίου, 46 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είχαν τραυματιστεί, από δύο τρομοκρατικά χτυπήματα σε δύο εκκλησίες, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα αντίστοιχα. Τότε, την ευθύνη για το διπλό χτύπημα είχε αναλάβει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. 

Η Μίνια έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά συγκέντρωσης χριστιανών στην Αίγυπτο, περίπου το 50% του συνολικού πληθυσμού είναι Κόπτες. 

Πηγή: skai.gr