Υπό τη δαμόκλειο σπάθη του λιμού η Αιθιοπία

Σε συναγερμό για επερχόμενο λιμό βρίσκεται η Αιθιοπία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που θα χρειαστούν διατροφική βοήθεια θα ξεπεράσει τα (ήδη δοκιμαζόμενα) 7,7 εκατομμύρια σύμφωνα με τον ΟΗΕ με την ξηρασία να έχει καταστρέψει την κτηνοτροφία και την υφιστάμενη βοήθεια να κρίνεται ελλιπής.

Η παρατεταμένη ξηρασία έχει προκαλέσει διατροφική κρίση στην ανατολική Αφρική, με 7 εκατομμύρια ανθρώπους στη γειτονική Σομαλία επίσης να έχουν ανάγκη βοήθεια, όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ, εκτιμώντας πως η κρίση σηματοδοτεί τα υψηλότερα επίπεδα πείνας παγκοσμίως εδώ και δεκαετίες.

«Παρά τις αυξημένες βροχοπτώσεις στα τέλη Απριλίου και στις αρχές Μαΐου σε πολλές περιοχές της Αιθιοπίας, η διατροφική ανασφάλεια αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω», ανέφερε σήμερα το Famine Early Warning Systems Network (FEWS NET).

Οι κτηνοτρόφοι στα νοτιοανατολικά της χώρας αναμένεται να πληγούν περαιτέρω τους επόμενους τρεις μήνες, ενώ ο ΟΗΕ επισημαίνει την ανάγκη μεγαλύτερης χρηματοδότησης ώστε να αντιμετωπιστούν και οι άμεσες ανάγκες για πόσιμο νερό.
Πηγή: skai.gr