Ο Τραμπ προειδοποιεί τον Κόμεϊ να μην μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τον απολυθέντα διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να μην κάνει διαρροές σε μέσα ενημέρωσης απηύθυνε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τζέιμς Κόμεϊ καλύτερα να ελπίζει πως δεν υπάρχουν ‘κασέτες’ με [ηχογραφημένες] συνομιλίες μας πριν αρχίσει να κάνει διαρροές», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

Η διατύπωση Τραμπ αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι ο Λευκός Οίκος μπορεί να διαθέτει απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών όπου συμμετέχει ο κ. Κόμεϊ, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τον αντικρούσουν ή να τον εκθέσουν.

Ο κ. Κόμεϊ ηγούνταν της έρευνας
σχετικά με τυχόν επαφές της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «New York Times» και της «Wall Street Journal», ο επικεφαλής του FBI είχε ζητήσει περισσότερους πόρους για την έρευνα λίγες ημέρες πριν την αιφνιδιαστική αποπομπή του.

Ο ίδιος ο κ. Τραμπ υποστηρίζει ότι δεν βρίσκεται στο στόχαστρο της έρευνας, ενώ στο Twitter διερωτήθηκε πότε θα τελειώσουν οι υποψίες σε βάρος της καμπάνιας του.



Παράλληλα, σε μπαράζ μηνυμάτων στο Twitter, ο κ. Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακυρώσει όλες τις μελλοντικές προφορικές ενημερώσεις δημοσιογράφων και να τις αντικαταστήσει με απλές γραπτές δηλώσεις, στο όνομα της «ακρίβειας».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε καταγγείλει τα «ψεύτικα μέσα ενημέρωσης» (Fake Media) ότι «εργάζονται υπερωριακά σήμερα».



Ο Λευκός Οίκος είχε αρχικά αποδώσει την αποπομπή Κόμεϊ στην κακή διαχείριση της έρευνας σχετικά με τα email της Δημοκρατικής προεδρικής υποψήφιας Χίλαρι Κλίντον, όμως ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι στην απόφασή του βάρυνε η «κατάσταση αναταραχής» που είχε προκαλέσει ο διευθυντής στο FBI.

«Του αρέσει η διασημότητα και θέλει να προσελκύει την προσοχή. Το FBI βρέθηκε σε κατάσταση αναταραχής. Το γνωρίζετε αυτό, επίσης, το γνωρίζω κι εγώ και όλοι το ξέρουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραμπ.

Οι ισχυρισμοί του όμως αποκρούστηκαν από τον υπηρεσιακό διάδοχο του κ. Κόμεϊ στην ηγεσία του FBI, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο πρώην διευθυντής έχαιρε «ουσιαστικής εμπιστοσύνης» στις τάξεις της υπηρεσίας.
Πηγή: skai.gr