Ένας πρώην κατάσκοπος ο τρίτος πολιτικός πόλος στην Βενεζουέλα;

Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας επί προεδρίας Ούγκο Τσάβες μπορεί ακόμη να μην περιλαμβάνεται στις δημοσκοπήσεις φαίνεται όμως να αποτελεί μία ανερχόμενη δύναμη στην πολυτάραχη πολιτική και όχι μόνο ζωή της χώρας.

Ο Miguel Rodriguez Torres ασκεί τους τελευταίους μήνες οξεία κριτική στην πολιτική του Νικολάς Μαδούρο σημειώνοντας πως έχει φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, τονίζοντας όμως παράλληλα πως και οι χειρισμοί της αντιπολίτευσης τείνουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο σπαραγμό με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Ο Miguel Rodriguez Torres παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο Associated Press και τόνισε πως «το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο δεν δείχνει καμία διάθεση να τον αποδεχθεί καθώς τόσο το κυβερνών κόμμα τον θεωρεί – παράσιτο και προδότη- αλλά και η αντιπολίτευση έχει θέσει ως στόχο της φίμωσή του καθώς δεν είναι σε θέση να αντιπαραθέσει επιχειρήματα και στοιχεία τα οποία θα αλλάξουν άμεσα τη ζωή των κατοίκων της χώρας».

Ο πρώην υψηλόβαθμος κατάσκοπος σημειώνει επίσης στην συνέντευξή του στο AP δικός του στόχος δεν είναι «η συγκάλυψη των σκανδάλων και της διαφθοράς αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθεί και φαινόμενα κοινωνικού και εθνικού διχασμού τα οποία προωθεί η αντιπολίτευση. Κανένας πολίτης της χώρας δεν είναι εχθρός. Είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας χώρας και μοναδικός μας στόχος είναι η σωτηρία της».
Πηγή: Πηγή: AP - Επιμέλεια: Γιάννης Χαραμίδης