Σύλληψη υπόπτου για την βομβιστική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Τη σύλληψη ενός υπόπτου για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του τρομοκρατικού χτυπήματος στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

Όπως διευκρινίζουν οι αρχές, ο 27χρονος Αζίμοφ Αμπρόρ Αχράλοβιτ, φέρεται να είναι ο διοργανωτής της επίθεσης και κατηγορείται ότι εκπαίδευσε τον δράστη της επίθεσης αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

Κατά τον σωματικό έλεγχο, μετά τη σύλληψη του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο Αχράλοβιτ ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι που είχε κρυμμένο πάνω του.


Από την επίθεση μέσα σε συρμό του μετρό, στις 3 Απριλίου, έχασαν συνολικά τη ζωή τους 14 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες. Η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που είχε πάνω του ο δράστης, και που περιείχε επιπλέον αιχμηρά αντικείμενα, με στόχο την πρόκληση της μέγιστης δυνατής βλάβης στους γύρω επιβάτες.

Μετά την ανάλυση DNA της σορού του δράστη, οι αρχές κατονόμασαν ως άμεσα υπαίτιο τον 22χρονο βομβιστή αυτοκτονίας Ακμπαρζόν Ντζαλίλοφ, από το Κιργιστάν, αλλά εξακολούθησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν συνεργών.

Ο 27χρονος, φερόμενος ως «εγκέφαλος» της επίθεσης, συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στο Οντίτσοβο και έχει οδηγηθεί στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας.




Πηγή: skai.gr