Ο Τραμπ υποδέχεται «τον φίλο του» Σι Τσινπίνγκ για συζητήσεις

Στο εξοχικό του στη Φλόριντα κάλεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον κινέζο πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ για την πρώτη τους επίσημη συνάντηση κορυφής η οποία επισκιάστηκε από την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο Τραμπ είπε πως οι δυο τους έγιναν φίλοι κατά τη διάρκεια του δείπνου τους στην έπαυλη Μαρ α Λάγκο.

Ο αμερικανός ηγέτης αναμένεται να ζητήσει από τον Κινέζο πρόεδρο να λάβουν από κοινού δράση ενάντια στη Βόρεια Κορέα. Ο Τραμπ θέλει να πείσει επίσης τον Σι Τσινπίγκ να λάβει διαβεβαίωση από την Ταιβάν για τη στήριξή της στον πόλεμο ενάντια στη Βόρεια Κορέα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σε δηλώσεις του πριν την επίσκεψη του Σι Τσινπίγκ είχε πει ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη συνάντηση.

Αρκετές φορές στο παρελθόν είχε κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα αλλά τώρα αναμένεται να φιλοξενήσει τον Κινέζο πρόεδρο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα μάτια όλων τώρα θα στραφούν στη γλώσσα του σώματος των δύο ηγετών.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους στη μάχη ενάντια στη Βόρεια Κορέα η οποία διατείνεται ότι θα εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος θα είναι ικανός να χτυπήσει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Ήδη μαζί με τη Νότια Κορέα συμφώνησαν να επισπεύσουν την ανάπτυξη του τεχνολογικά εξελιγμένου αντιπυραυλικού συστήματος THAAD, στο έδαφος της Νότιας Κορέας, παρά τις αντιδράσεις της Κίνας, αλλά και της αντιπολίτευσης στη Σεούλ.




Πηγή: skai.gr