Τουρκία: Οι νεκροψίες αποδεικνύουν την χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Οι νεκροψίες σε θύματα της αεροπορικής επιδρομής στην Ιντλίμπ, επιβεβαιώνουν την χρήση χημικών όπλων, τόνισε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως τριάντα δύο από τους τραυματίες της προχθεσινής επίθεσης είχαν μεταφερθεί στην Τουρκία με τρεις από αυτούς να εκπνέουν λίγο αργότερα.

Συνολικά, από την επίθεση τουλάχιστον 86 άτομα έχασαν της ζωή τους. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν 30 παιδιά και 20 γυναίκες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Άλλωστε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανακοίνωνε χθες πως θύματα της επίθεσης εμφανίζουν συμπτώματα που θα μπορούσαν να προκληθούν από έκθεση σε νευροτοξικούς παράγοντες.

Παρόμοιο ήταν το πόρισμα και τον Γιατρών Χωρίς Σύνορα, που αναφέρουν ότι 8 από τους τραυματίες της επιθέσεις, εμφάνιζαν συμπτώματα που θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί από αέριο Σαρίν.

Αν και προς το παρόν δεν έχει διαλευκανθεί αν την επίθεση εξαπέλυσαν ρωσικά ή συριακά αεροσκάφη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, σημειώνοντας πως ο Άσαντ παραβίασε μία «κόκκινη γραμμή», όταν αποφάσισε να επιτεθεί εναντίον αμάχων με δηλητηριώδες αέριο.

Πηγή: skai.gr