Ρωσία: 14 οι νεκροί από τη βόμβα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης

Στους 14 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη βόμβας, χθες το μεσημέρι, σε συρμό του μετρό στην Αγία Πετρούπολη. Προς τα πάνω αναθεωρήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών που πλέον υπολογίζεται πως είναι 51.

Όπως εξήγησε η ρωσίδα υπουργός Υγείας Βερόνικα Σκόρτσοβα έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ 3 πολίτες υπέκυψαν στα τραύματά τους στο γειτονικό νοσοκομείο. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έδινε 11 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ την ανάγκη κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας τρομοκρατίας υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ: «Αυτή η τραγωδία μα θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να αυξηθούν οι κοινές προσπάθειες με στόχο την καταπολέμηση αυτού του κακού», δήλωσε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κιργιστάν Ερλάν Αμπντιλντάγεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών, ο δράστης είναι ένας 22χρονος Ρώσος από το Κιργιστάν, ονόματι Ακμπαρζόν Ζαλίλοβ. Ο Ζαλίλοβ φέρεται να συνδέεται με ριζοσπάστες ισλαμιστές.

Το Κιργιστάν πρόκειται για ένα μουσουλμανικό κράτος της κεντρικής Ασίας με πληθυσμό 6 εκατομμυρίων κατοίκων. Αποτελεί πολιτικό σύμμαχο της Ρωσίας και φιλοξενεί στο εσωτερικό της μια ρωσική αεροπορική στρατιωτική βάση.
Πηγή: skai.gr