Ολλανδία: Σε εξέλιξη η κρίσιμη τηλεμαχία Ρούτε – Βίλντερς

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Ολλανδία η κρίσιμη τηλεμαχία του πρωθυπουργού της Ολλανδίας και υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές Μαρκ Ρούτε, με τον αντίπαλό του ακροδεξιό Γκερτ Βίλντερς. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς, ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, όλη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στραμμένα στην Ολλανδία, ευελπιστώντας σε επικράτηση του Ολλανδού πρωθυπουργού.

Δύο ημέρες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές, τα κόμματα των δύο ανδρών, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του Ρούτε και το Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Βίλντερς, δίνουν «μάχη» για την πρώτη θέση, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα.



Θεωρείται βέβαιο ότι το ντιμπέιτ θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η μετανάστευση, στον απόηχο της σφοδρής Ολλανδοτουρκικής διπλωματικής κρίσης.

Στην εκτίμηση ότι η Άγκυρα δεν επιχειρεί να επηρεάσει τις ολλανδικές εκλογές της Τετάρτης προχώρησε πάντως ο Ολλανδός πρωθυπουργός..

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ, «δεν πιστεύω πως θέλουν να επέμβουν… Δεν πιστεύω πως σκοπός τους ήταν να επηρεάσουν τις εκλογές».

Ο Μαρκ Ρούτε παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει «σοβαρή πιθανότητα» να κερδίσει τις εκλογές της Τετάρτης ο Γκερτ Βίλντερς.
Πηγή: skai.gr