Επίθεση με τσεκούρι στον κεντρικό σταθμό τρένου του Ντίσελντορφ (Videos - pics)

Τρόμος στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ντίσελντορφ. Οπλισμένος με τσεκούρι επιτέθηκα στους διερχόμενους επιβάτες με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός.
Σύμφωνα με το Spiegel, μεταξύ των τραυματιών υπάρχει και ένας αστυνομικός.

Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες για δύο δράστες, αλλά τελικά ένα άτομο οπλισμένο με τσεκούρι τραυμάτισε τουλάχιστον 5 ανθρώπους στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντίσελντορφ στη δυτική Γερμανία, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Νωρίτερα, το Der Spiegel ανέφερε ότι η επίθεση έγινε, όταν ένας άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι επιτέθηκε αφηνιασμένος σε άτομα στον σταθμό. Σύμφωνα με τη Bild, υπήρξαν δύο δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, κάτι που διέψευσε αργότερα η αστυνομία.

Tα κίνητρα της επίθεσης και η ταυτότητα του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ οι Αρχές αναζητούν και άλλα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση. Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας με έρευνες ακόμα με ελικόπτερο. 



Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν άνδρα, πιθανότατα τον δράστη ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ όταν και επιτέθηκε σε επιβάτες, ενώ αναζητούν ακόμη έναν ύποπτο. 

Τα δρομολόγια των τρένων συνεχίζονται κανονικά χωρίς να σταματούν στο συγκεκριμένο σταθμό. 

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής αστυνομίας του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας τόνισε στη Deutsche Welle πως αυτή τη στιγμή δύο άτομα έχουν συλληφθεί και ανακρίνονται χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.




Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 με 5 τραυματίες μέχρι τώρα ενώ πηγές από την αστυνομία τονίζουν πως παραμένει αδιευκρίνιστο το κίνητρο του δράστη. 

Νεότερες πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν πως και το δεύτερο άτομο που συνελήφθη ήταν οπλισμένο με τσεκούρι. 




Πηγές που επικαλείται ο Independent σημειώνουν πως πέρα από τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί αναζητούνται ακόμη δύο. Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε σε τηλεοπτικό μέσο πως ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ένα δεκατριάχρονο κορίτσι, ενώ το Der Spiegel αναφέρει πως ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ένας αστυνομικός. 




Πηγή: skai.gr